Sandacz zarybieniowy tarlak od 1,5 do 5 kg

Sandacz zarybieniowy tarlak od 1,5 do 5 kg

Postprzez Filter » Nie Lis 29, 2020 8:18 pm

Sprzedam sandacza zarybieniowego w wadze od 1,5 kg do 5 kg .
Cena 50 zł za kg. Telefon kontaktowy 502416987. Możliwy transport do klienta. Ilość ok. 250 kg.
Filter

Re: Sandacz zarybieniowy tarlak od 1,5 do 5 kg

Postprzez sandaczyk » Nie Lis 29, 2020 9:06 pm

Kuwa ale ceny a Morawiecki mówił że miały być po 25 za kilo
sandaczyk

Postprzez Mariusz » Pon Lis 30, 2020 10:56 pm

A ja mówię po 100. I trochę lepiej znam się na rybach od Morawieckiego.
Praktycznie wszystkie gatunki, sortymenty ryb są niedowartościowane. Niektóre bardzo, sandacz chyba najbardziej. Powodem (jedynym) jest absolutny brak solidarności braci rybackiej, w tym sprzedawanie papieru zamiast ryby. Otwórzcie oczy. W operatach i umowach z PGW RZGW zapisane jest tyle sandacza, że jeżeli postawicie cenę 200, a wyżej wymieniona instytucja wykona kontrolę, to oni zapłacą 500. Muszą.
Patrzcie jak jest w innych branżach. Popatrzcie jak drożeje wszystko, poza rybami. Przede wszystkim Wasze towary tworzące koszty. Jeżeli pośrednik zarabia na transakcji tyle samo, co ten, który pracował przy rybie dwa, trzy lata to kto tutaj robi z siebie głupka?
Ujadanie na forum niczego nie zmieni. Robimy coś wspólnie, czy nadal żałosne użalanie?
Mariusz

Postprzez rybak... » Pon Lis 30, 2020 11:18 pm

Mariuszku masz racje ile trzeba sie nachodzic zeby cos zrobic ..
a efekt koncowy bywa rozny ale zawsze sie znajdzie sprzedawczyk co zanizy cene i odda sie za pare groszy.. a potem lament na wszytsko.... tylko nie na swoja głupotę pozdro z mazur
rybak...

Postprzez GR_Zebrzydowice » Wto Gru 01, 2020 6:28 am

Dzień Dobry,
Proszę o uświadomienie mnie, jaka powinna być cena detaliczna za sandacza ~1,5 kg, tych umów z RZGW nie rozumiem , nie wiem o co w nich chodzi.
Pozdrawiam
GR_Zebrzydowice

Postprzez Ryba99 » Wto Gru 01, 2020 7:54 am

Za 3kg płaciłem 80/kg ale zero optarć,pleśni,oczy igła czyli jakoś jak pisałeś zarybieniowa
Ryba99

Postprzez sandaczyk » Wto Gru 01, 2020 5:02 pm

a ja dzis mialem oferte po 25 za kilo do żarcia ale nie wzialem za drogo kurczak 2,5 od stokłosy... za mało jst kasy an ryni .... ja mogę płacic i 1000 za kilo tylko dajcie gotówkę banksterzy
.... tu jest pies pogrzebany
sandaczyk

Postprzez Mariusz » Wto Gru 01, 2020 8:32 pm

rybak... napisał(a):Mariuszku masz racje ile trzeba sie nachodzic zeby cos zrobic ..
a efekt koncowy bywa rozny ale zawsze sie znajdzie sprzedawczyk co zanizy cene i odda sie za pare groszy.. a potem lament na wszytsko.... tylko nie na swoja głupotę pozdro z mazur

Jeżeli będziemy handlować rybą, a nie papierem, to będzie normalnie. Niczego więcej nam nie potrzeba.
Mariusz

Postprzez Mariusz » Wto Gru 01, 2020 8:39 pm

GR_Zebrzydowice napisał(a):Dzień Dobry,
Proszę o uświadomienie mnie, jaka powinna być cena detaliczna za sandacza ~1,5 kg, tych umów z RZGW nie rozumiem , nie wiem o co w nich chodzi.
Pozdrawiam

Ryba na mięso i ryba o jakości zarybieniowej to dwie różne bajki. Chociaż również w tej na mięso jakość robi cenę.
U nas punktem odniesienia jest ryba do konsumpcji, ale niektórzy próbują w tej cenie kupić rybę zarybieniową.
Cennik RZGW to punkt odniesienia dla ryby zarybieniowej. Nie jest on jednak wyrocznią, generalnie jest niedowartościowany.
Mariusz

Wróć do Sprzedam

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 67 gości