uwaga zmiana ceny !!! Karp handlowy 14,00 PLN /kg

uwaga zmiana ceny !!! Karp handlowy 14,00 PLN /kg

Postprzez tuny70 » Pią Gru 04, 2020 6:16 am

Gospodarstwo Rybackie "Wisławie" (powiat goleniowski - województwo zachodniopomorskie) oferuje karpia handlowego w przedziale wagowym od 1,3 do 2,5 kg.
Oferujemy również amura, szczupaka, okonia, karasia , lina i tołpyge. Posiadamy aktualne badanie zdrowotności ryb.
Obiekt pod stałą opieką ichiopatologiczną i nadzorem weterynaryjnym.
Zapraszamy do kontaktu tel 536 22 22 22 i na nasza strone http://www.ikarp.pl
Ostatnio edytowany przez tuny70 Pon Gru 21, 2020 9:32 am, edytowano w sumie 2 razy
tuny70

Re: Karp handlowy 12,00 PLN /kg zachodniopomorskie

Postprzez Rybaczek » Pią Gru 04, 2020 7:21 am

Brawo dla was!! Wkoncu ktoś z normalną ceną handlówki! I i tak się sprzeda w tej cenie
Rybaczek

Re: Karp handlowy 12,00 PLN /kg zachodniopomorskie

Postprzez tuny70 » Nie Gru 13, 2020 6:46 pm

Jakich czasów dożyliśmy , że normalna cena stanowi margines.... ?
Wolę zostać z rybą niż pakować kabze pośrednikom, handlarzom czy przetwórcom albo - co gorsza - serdecznym i "pomocnym" innym hodowcom...
tuny70

Re: uwaga zmiana ceny !!! Karp handlowy 13,00 PLN /kg

Postprzez tuny70 » Czw Gru 17, 2020 6:54 pm

Ze względu na wzrastające zainteresowanie karpiem milo nam poinformować o nowej cenie za naszą rybę tj 13,00 PLN/kg.
Serdecznie pozdrawiamy handlowców - wierząc , że 5 złotych z każdego kilograma to wystarczający zarobek.
tuny70

Postprzez Gość » Pią Gru 18, 2020 11:11 am

tuny70 napisał(a):Ze względu na wzrastające zainteresowanie karpiem milo nam poinformować o nowej cenie za naszą rybę tj 13,00 PLN/kg.
Serdecznie pozdrawiamy handlowców - wierząc , że 5 złotych z każdego kilograma to wystarczający zarobek.

Powiem Ci krótko. Gdybym miał tak śladową produkcję karpia jak Ty, pewnie sprzedałbym w podobnej cenie. Mimo wszystko gratuluję i pozdrawiam.
Gość

Postprzez tuny70 » Pią Gru 18, 2020 2:43 pm

A jaki jest ekonomiczny sens utrzymywac produkcje na poziomie np 50 ton i sprzedawac po 9 PLN ? zysk ok 1 PLN /kg.
to może lepiej wyhodować TYLKO 10 ton i sprzedać na spokojnie po 13 scie PLN /kg . zysk - 5 PLN od kg .
W obu przypadkach - dochod netto - bez wchodzenia w szczegóły to jakies 50k złociszy ....
tuny70

Postprzez Gość » Pią Gru 18, 2020 8:10 pm

tuny70 napisał(a):A jaki jest ekonomiczny sens utrzymywac produkcje na poziomie np 50 ton i sprzedawac po 9 PLN ? zysk ok 1 PLN /kg.
to może lepiej wyhodować TYLKO 10 ton i sprzedać na spokojnie po 13 scie PLN /kg . zysk - 5 PLN od kg .
W obu przypadkach - dochod netto - bez wchodzenia w szczegóły to jakies 50k złociszy ....

Masz zupełną rację i całkowicie się z Tobą zgadzam. Produkcja 50 ton, to też nie jest zbyt dużo. Sam zastanawiam się nad zmniejszeniem o połowę swojej produkcji. Pozdrawiam kolegę rybaka.
Gość

Re: uwaga kolejna zmiana ceny !!! Karp handlowy 14,00 PLN /

Postprzez tuny70 » Pon Gru 21, 2020 9:31 am

Z powodu coraz bardziej wzrastającego zainteresowania karpiem ponownie milo nam poinformować o nowej cenie za naszą rybę tj 14,00 PLN/kg. ( hurt )
Ryba z naszej rodzimej hodowli , nie zadna kulawa na jedno oko , z kompletem wąsów i płetwami w odpowiednich miejscach. Zadna tam "handlówka" 900 gram ani kabany 4kg+...
Przedział wagowy od 1,5 kg do 2,5 kg.
z pozdrowieniami dla wszystkich .
tuny70

Re: uwaga zmiana ceny !!! Karp handlowy 14,00 PLN /kg

Postprzez Kujawiak » Wto Gru 22, 2020 5:58 am

14zł/kg w hurcie? Wolałbym nie kupować, niż podejmować ryzyko z ryba o takiej cenie.. ile na kg zarobisz czystych pieniędzy? 1zł? To przy sprzedaży po 16zł. Może i ryby brakuje ale nikt nie jest głupi żeby płacić 14zł za karpia w hurcie.. Ślesin ma po 10,5..
Kujawiak

Postprzez aamarcin » Wto Gru 22, 2020 5:15 pm

Dobrze gada. Zdrowych i Wesołych Świąt. Ja też tako robię. Mam mniej ton ale tańszą produkcję. I jak ony dzwoni że może mi dać 9 zł t mówię mu jeb... sie. Zdrowych i Wesołych Świąt Bożego Narodzenia koledzy nauczcie się liczyć a to dziadostwo wypadnie z rynku albo zacznie płacić
aamarcin

Postprzez tuny70 » Wto Gru 22, 2020 9:55 pm

[quote="Kujawiak"]14zł/kg w hurcie? Wolałbym nie kupować, niż podejmować ryzyko z ryba o takiej cenie.. ile na kg zarobisz czystych pieniędzy? 1zł? To przy sprzedaży po 16zł. Może i ryby brakuje ale nikt nie jest głupi żeby płacić 14zł za karpia w hurcie.. Ślesin ma po 10,5..[/quote]

Panie Kujawiak - reprezentujesz Pan stanowisko typowego handlowca , który poprzez swoje krótkowzroczne działania "topi" rybaków . A przecież to własnie MY dajemy Wam zarobić. Obecny rok
doskonale uwypuklił te zależności - rybak bez Was sobie poradzi ale jak Go mimo wszystko zdusicie cenami typu 7 , 8 czy nawet 9 PLN za kg to za rok bedziecie handlowali ... jemiołą .
Troche szacunku dla ludzi ktorzy caly rok zapie...ją na stawach abyście sobie przez przedświateczny tydzien utłukli niezła kasiorę.
pozdrawiam
tuny70

Postprzez Gość » Wto Gru 22, 2020 10:46 pm

Tomek za bardzo świrujesz. Mimo, że tak jak Ty jestem hodowcą uważam, że cena 14 pln/kg to kosmos. Możesz w tym roku rżnąć ważniaka, bo nie przyszedł czeski import i sam masz produkcję na poziomie "kaczego dołka" Moim zdaniem ceną opłacalną dla hodowców jest 10.00 - 10.50 za kg. Wszystkim i samemu sobie życzę takich cen w przyszły roku i w następnych latach.
Gość

Postprzez tuny70 » Śro Gru 23, 2020 3:20 am

Nigdzie nie pisałem , że jestem jakis hodowlany grubas ale sądzę że produkcja na poziomie kilkunastu ton ryby upoważnia do przedstawienia nie tylko swojej opinii nt sytuacji karpia w kraju ale i oceny tych którzy "pomagaja"w jej kreowaniu... O roli PK OP wypowiadałem sie w innym watku. Przy małych i średnich powierzchniowo stawach próg opłacalności jest jednak wyzszy niz wspomniane 10 PLN. W 2000 roku sprzedawałem karpia po 7 złotych i szlag mnie trafia jak po 20 stu ( słownie : dwudziestu ) latach widze ten sam poziom cenowy.
Wogóle gdzie my jestesmy jesli cena kilograma karpia jest niższa od ceny kilograma pomidora ? Czy to ja swiruje , ze domagam sie godziwej ceny za coś co później jest wystawiane za dwie dychy ? Może gdyby detal mial poziom 15 stu złotych - ja sam sprzedawałbym w hurcie po 12scie , moze 12,5 ale gdy widze róznice pomiędzy zakupem ( 9-10 ) a sprzedaża - ( 18-20 ) to nie szokuje mnie tak bardzo jej rozmiar co swoiste przyzwolenie własnie hodowców na taki układ. 100 procent przebitki ... ja pierd... ! Ta branza powinna sie nazywac - jak dac sie dymac .
tuny70

Postprzez Gość » Śro Gru 23, 2020 10:42 am

tuny70 napisał(a):Nigdzie nie pisałem , że jestem jakis hodowlany grubas ale sądzę że produkcja na poziomie kilkunastu ton ryby upoważnia do przedstawienia nie tylko swojej opinii nt sytuacji karpia w kraju ale i oceny tych którzy "pomagaja"w jej kreowaniu... O roli PK OP wypowiadałem sie w innym watku. Przy małych i średnich powierzchniowo stawach próg opłacalności jest jednak wyzszy niz wspomniane 10 PLN. W 2000 roku sprzedawałem karpia po 7 złotych i szlag mnie trafia jak po 20 stu ( słownie : dwudziestu ) latach widze ten sam poziom cenowy.
Wogóle gdzie my jestesmy jesli cena kilograma karpia jest niższa od ceny kilograma pomidora ? Czy to ja swiruje , ze domagam sie godziwej ceny za coś co później jest wystawiane za dwie dychy ? Może gdyby detal mial poziom 15 stu złotych - ja sam sprzedawałbym w hurcie po 12scie , moze 12,5 ale gdy widze róznice pomiędzy zakupem ( 9-10 ) a sprzedaża - ( 18-20 ) to nie szokuje mnie tak bardzo jej rozmiar co swoiste przyzwolenie własnie hodowców na taki układ. 100 procent przebitki ... ja pierd... ! Ta branza powinna sie nazywac - jak dac sie dymac .

Cena 18-20 pln to anomalia. W większości miejsc w kraju karp w detalu kosztuje 15-16 zł. Ja sobie życzę cen za duży hurt na poziomie 10-11 pln/kg i będę zadowolony i "nic mi więcej nie potrzeba oprócz błękitnego nieba" :)
Gość

Postprzez Mariusz » Śro Gru 23, 2020 8:55 pm

Cena ma tworzyć równowagę między popytem, a podażą. Nie wymyślajcie za ile będziecie zadowoleni i niech anonimowi handlarze też zamilkną, jeżeli tak jak w tym roku ryb po prostu braknie, to należy windować cenę. Wszystkie branże tak robią... poza naszą.
Jeżeli ja, nieprodukujący ryby spożywczej mam tyle telefonów, to co jest u Was?
Na rynku okołoolsztyńskim po prostu zabrakło.
Musimy wrócić do sprzedaży w gospodarstwie oraz targowiska, targowiska. Dzisiaj nasłuchałem się opowieści o tym jak ludzie czekają w dłuuugiej kolejce i w końcu kupują filet z dorsza.
Rozumiem, że rynek marketów zdemoralizował rybaków, ale chyba powrót do normalności nie powinien być aż tak bolesny.
Mariusz

Następna

Wróć do Sprzedam

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 59 gości