Pisano w tym temacie wiele, niektórzy juz chcieli iść z kasarkami na MRiRW, niektórzy nawoływali do łączenia się w jedność, a inni też o informowanie się nawzajem o spotkaniach i ustaleniach w rozmowach z administracją. No i jest jak oczekiwaliśmy...Wystarczy wejść na
www.ptryb.pl i przeczytać relację ze spotkania z Ministrem Plocke. Tylko proszę, niech mi ktoś z kolegów wyjaśni - co po przeczytaniu tego tekstu zrozumiał, co ustalono, w jakim kierunku idą rozmowy, jakie wnioski wyciągnięto i jakie terminy sobie określono, żeby zrobić postęp faktyczny???? Moje wnioski: Jeśli te rozmowy są tylko parawanem dla administracji, że się spotykają i konsultują z rybakami, to rozgrywają nas jak małe dzieci ...Mój apel do reprezentantów rybactwa - jeśli ustaliliście cokolwiek,puście parę z ust i nie trzymajcie wiedzy dla siebie! Jeśli nic nie wskóraliście, to też o tym napiszcie, bo to daje możliwośc wyciągniecia wniosków i zmiany frontu, czy metod działania. Dziś usmiechy Pana Ministra nas nie zadowalają już...Wnioskuję do władz PTRyb o zmianę tej notatki na konkretną.