Moderator: ekspert_PK
Gość napisał(a):Jak ja wpisuje to wyskakuje mi strona w przebudowie, z tego co ja widziałem to pod Koninem robili hodowlę jesiotra ponoć jedna z większych w europie i koło Rawy Mazowieckiej podchowalnię no i u mnie ja jestem zadowolony, dobra robota dobra cena tylko czasowo trochę było długawo
HENIEK napisał(a):cena na którą składają się zbiorniki pompy mikrozłoża biofiltry a co można mieć na myśli mówiąc o cenie ?
gość napisał(a):To jakieś 27 m3 - przy 50 kg/m3 to 1350 kg za 80 tys. nakłady - 59 zł na kg w hodowli.
Policz teraz 30 ton - 1.770.000 zł ?!
Ja też chcę obieg zamkniety napisał(a):Czytajmy ze zrozumieniem. Facet chciał uruchomić obiekt o PRODUKCJI 30 ton na rok. Więc 1350kg obasdy o której pisze Heniek razy 1% dziennej dawki to 13,5kg paszy dziennie razy 365 dni to 5 ton produkcji na rok razy 6 to 30 ton ryby chandlowej. Czyli 80 tys x 6 = 480 tys. zł Oczywiście to czysta teoria. Ciekawy pomysł mając do dyspozycj stary kurnik, halę lub coś podobnego ponieważ są miejsca w Polsce gdzie dowóz żywej ryby kosztuje exstra 2zł do kilograma mimo tak wysokich kosztów uruchomienia to ciekawy pomysł. Tylko nie wiem ile potrzeba wymienić wody dziennie przy tej produkcji. Pewnie niewiele myślę, że ok 5% dziennie wystarczy.
HENIEK napisał(a):Panowie ale ja mam instalacje pod wylęg a nie pod tucz a to zasadnicza róznica
Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 51 gości