media o karpiu 2013

Moderator: ekspert_PK

Re: media o karpiu 2013

Postprzez Kobieciarz » Czw Gru 12, 2013 10:51 am

Ale jak wygrać dyskusję z piekną kobietą, Panowie, nie do wygrania:-)
Kobieciarz

Postprzez Zjokon » Czw Gru 12, 2013 3:05 pm

Ludzie! Co się Wam porobiło w głowach? Zapewne Pani Magda była zbyt mała, zeby zapamiętać, że za komuny lodówki były i to niezniszczalne. Saratow - ruska stal gniotsa nie łamiotsa! W każdym razie były trwalsze niż obecnie i nic to wspólnego ze sprzedażą żywych karpi nie ma. Postne pokarmy z ryb w klasztorach średniowiecznych, na stołach królewskich, budowa stawów przez jeńców tatarskich, książki z przepisami z dawnych czasów to wskazówki dotyczące konsumpcji karpi. Ryba żywa to ryba świeża nie odświeżana wodą utlenioną ani wielokrotnie mrożona. Jeśli gospodarka rynkowa jaka nam obecnie zaordynowana takiej ryby chce to taką musi dostać i to tak żeby ryb nie męczyć. Sam PŁAT to marnowanie ryb. Z głów i kręgosłupów, ikry i mlecza można zrobić zupę czy inne potrawy. Nie marnujmy ryb! Nawiasem mówiąc badania hormonu stressu u karpi pomału duszonych w brei wodnej, jaka staje się po kilku minutach niewielkie wiaderko są na korzyść oddychania skórnego przez karpie w mchu, słomie czy korytkach plastikowych. Nie darmo mnisi w ten właśnie sposób przewozili je w dawnych czasach. Zanim zacznie się coś zwalczać czy robić z czegoś przedstawienie warto poczytać i pomyśleć. Generalnie śmierć naszych braci mniejszych hodowanych na pokarm człowieka nie jest najpiękniejsza. Na studiach musiałem zamordować żabę i bardzo to przeżyłem. Po prostu lubię żaby. Ryby też ale to nie powód, żeby kupować je w "płatach".
Zjokon

Postprzez TVNowiec » Pią Gru 13, 2013 1:28 am

Zjokon napisał(a):Ludzie! Co się Wam porobiło w głowach? Zapewne Pani Magda była zbyt mała, zeby zapamiętać, że za komuny lodówki były i to niezniszczalne. Saratow - ruska stal gniotsa nie łamiotsa! W każdym razie były trwalsze niż obecnie i nic to wspólnego ze sprzedażą żywych karpi nie ma. Postne pokarmy z ryb w klasztorach średniowiecznych, na stołach królewskich, budowa stawów przez jeńców tatarskich, książki z przepisami z dawnych czasów to wskazówki dotyczące konsumpcji karpi. Ryba żywa to ryba świeża nie odświeżana wodą utlenioną ani wielokrotnie mrożona. Jeśli gospodarka rynkowa jaka nam obecnie zaordynowana takiej ryby chce to taką musi dostać i to tak żeby ryb nie męczyć. Sam PŁAT to marnowanie ryb. Z głów i kręgosłupów, ikry i mlecza można zrobić zupę czy inne potrawy. Nie marnujmy ryb! Nawiasem mówiąc badania hormonu stressu u karpi pomału duszonych w brei wodnej, jaka staje się po kilku minutach niewielkie wiaderko są na korzyść oddychania skórnego przez karpie w mchu, słomie czy korytkach plastikowych. Nie darmo mnisi w ten właśnie sposób przewozili je w dawnych czasach. Zanim zacznie się coś zwalczać czy robić z czegoś przedstawienie warto poczytać i pomyśleć. Generalnie śmierć naszych braci mniejszych hodowanych na pokarm człowieka nie jest najpiękniejsza. Na studiach musiałem zamordować żabę i bardzo to przeżyłem. Po prostu lubię żaby. Ryby też ale to nie powód, żeby kupować je w "płatach".

Ten komentarz jest pod nagraniem, które można obejrzec pod linkiem do programu
TVNowiec

Postprzez Dwa » Pią Gru 13, 2013 12:42 pm

Odpowiedź na ten komentarz jest pod nagraniem, które można obejrzec pod linkiem do programu.
Dwa

Postprzez leśny rybak. » Pią Gru 20, 2013 1:29 pm

W ramach relaksu w przerwie między załadunkami włączyłem sobie agrobiznes godzinę temu. I Patrzę są karpie. I słyszę że wypowiada się Pan Zawadzki a potem chyba jego pracownik lub ktoś taki. I przekaz jest taki żeby nie kupować tych wstrętnych karpi karmionych granulatem. Ręce mi opadły... i ta propaganda działa bo widzę że karpia nie sprzedam. Moje karpie rosną wprawdzie na pokarmie naturalnym bo nie stać mnie na drogie pasze ale nie mam siły, czasu ani zdolności by udawadniać że nie są karmione jakimś syfem tak jak to ogłasza Pan Zawadzki i jego pracownik.
leśny rybak.

Postprzez Okrasa » Nie Gru 22, 2013 10:53 am

Zapraszam rybaków do obejrzenia naszego wspólnego programu:
http://vod.tvp.pl/audycje/kulinaria/okr ... 3/13312800
Okrasa

Postprzez ryb » Nie Gru 22, 2013 11:41 am

Okrasa napisał(a):Zapraszam rybaków do obejrzenia naszego wspólnego programu:
http://vod.tvp.pl/audycje/kulinaria/okr ... 3/13312800

...........................................................................
u mnie nie odtwarza zawartości
ryb

Postprzez para » Nie Gru 22, 2013 12:26 pm

wpisz w wyszukiwarkę Okrasa Łamie przepisy i spróbój ze strony TVP1
para

Postprzez ryb » Nie Gru 22, 2013 1:11 pm

para napisał(a):wpisz w wyszukiwarkę Okrasa Łamie przepisy i spróbój ze strony TVP1

.................................................................................................
podaj link
ryb

PoprzedniaNastępna

Wróć do Forum Rybaków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 51 gości