NARYBEK SANDACZA

Re: NARYBEK SANDACZA

Postprzez Pisces » Sob Kwi 20, 2019 5:27 am

Mariusz napisał(a):Pewności, że ryba będzie nie ma w żadnej hodowli.
Natomiast cenę na rynku dyktują ci, którzy potrafią produkować taniej. W tym wypadku stawiarze, w innym rybacy na zalewie. Zdaje się, że niektórzy o tym nie wiedzą lub wręcz nie chcą wiedzieć pakując się w drogie technologie. To, że coś daje się zrobić w RASie wcale nie znaczy, że to ma sens (ekonomiczny). Bo na początku i końcu każdego przedsięwzięcia są pieniądze.
Niestety często słyszę, że odzieram ludzi z marzeń. Trudno, taki mam charakter, że nie lubię ściemy.

Akurat pewnosci to nie ma przede wszystkim u Ciebie, Mariuszku. Ponadto, to, ze ty czegos nie potrafisz, nie znaczy, ze to nie ma sensu.
Ps: jak nie kupujesz, to po co sie tu udzielasz? Nie masz gdze frustracji sie pozbywac? Kup siekiere i 5 kubikow drewna albo pakiet dla doroslych w kablowce. To czy drogo czy nie zdecyduje NABYWCA. Choc i tak tego nie pojmiesz.
Pisces

Postprzez Mariusz » Sob Kwi 20, 2019 4:35 pm

Niewiele jest rzeczy w rybach, których nie potrafię.
Niemniej za swój największy sukces uważam to, że nie muszę anonimowo gryźć po łydkach.
Świątecznie życzę ci, żebyś kiedyś osiągnął kiedyś taki etap, że będziesz miał odwagę się podpisać.
Mariusz

Postprzez medrzec » Sob Kwi 20, 2019 5:29 pm

Masz Mariuszu racje wiele razy bralismy od Ciebie suma szczupaka oraz inne ryby
zdrowe ładnew rozsądnej cenie a sandacz po kilkadzisiat groszy... cena dobra !!! ale może w stanach ale nie u nas!!!!
a super producenci boja sie przedstawić
medrzec

Postprzez krysia-fans » Pią Paź 18, 2019 2:14 pm

medrzec napisał(a):a super producenci boja sie przedstawić

W pierwszym poście producenta jest adres strony więc nie są tacy anonimowi.
krysia-fans

Postprzez Mariusz » Pią Paź 18, 2019 9:13 pm

Mój post był odpowiedzią na wcześniejszy anonimowego (czarnego) forumowicza Pisces.
Mariusz

Postprzez krysia-fans » Pią Sty 31, 2020 8:10 am

Mariusz napisał(a):Niewiele jest rzeczy w rybach, których nie potrafię.

Taki mądry i obeznany byłeś na Cargo W-wa odbierając ikrę jesiotra ostronosego. Powiedziałeś, że podchować ten gatunek to dla Ciebie pikuś bo nie z takimi gatunkami jesiotra dawałeś sobie radę. Pewien młody człowiek delikatnie Ci wtedy zasugerował, że ta ryba uczy pokory ale nie zrobiło to na Tobie większego wrażenia bo przecież Ty jesteś mistrz. Bardzo jestem ciekaw czy chociaż udało Ci się rozkarmić jedną larwę? Obstawiam, że nie miałeś co rozkarmiać ponieważ wykończyłeś tę ikrę już po drodze z lotniska nie podmieniając wody w worku (po ponad 36h lotu samolotem) ale jak powiedziałeś nie trzeba. Czy Twoje niesamowite umiejętności o rybach dały się poznać w momencie jak trzeba było wyjaśnić gdzie jest ten materiał zarybieniowy jesiotra ostronosego na który dostało się pieniążki????
Mariusz oprzytomnij!!
Pogódź się, że świadomość jak twierdzisz "Niewiele jest rzeczy w rybach, których nie potrafię" to wytwór Twojej wyobraźni! Kiedy Ty tak naprawdę robiłeś coś przy rybach. Z Twoich wszelkich wpisów można by wnioskować, że ekspert z Ciebie a jak jest naprawdę!??!
To tyle z mojej strony po dłuższej przerwie.
krysia-fans

Postprzez Mariusz » Pią Sty 31, 2020 9:00 pm

Zapraszam niewiernego Tomasza. Przyjdź i włóż rękę do boku jego. Tak powiedział ktoś mądry około dwa tysiące lat temu. Zatem zapraszam do obejrzenia ryb, które zostawiłem sobie na tarlaki. Chociaż być może one żyją pomimo tego, że nie udało się ich rozżerować...;-).
A tutaj taki dziwny materiał: Fopp-Bayat D., Kuciński M., Liszewski T., Teodorowicz M., Łączyńska B., Lebeda I.: Analiza genetyczna narybku jesiotra ostronosego ACIPENSER OXYRINCHUS (L.) przeznaczone go do zarybienia rzeki Wisły Inżynieria Akwakultury. Konferencja w ramach projektu “Innowacje w akwakulturze ryb ze szczególnym uwzględnieniem biotechniki rozrodu ryb” Program Operacyjny RYBY 2007-2013” (OR14-61724-OR1400003/09/10/11). Olsztyn, 2-4.12.2014 r.: s. 81.
Oczywiście ten narybek też udało się wychować bez rozżerowania;-) Wygląda na to, że przynajmniej pięć osób poza mną go wtedy widziało.
A teraz idź do tego, który nawciskał ci kitu spojrzyj mu w oczy i zapytaj czy to prawda. A potem się podpisz z imienia i nazwiska. Bo o tym, że po prostu przeprosisz marzyć nawet nie śmię.
Mariusz

Postprzez Gość » Sob Lut 01, 2020 4:37 pm

Nie jest ważne, czy się rozżerował, czy nie. Nie jest też ważne czy został wpuszczony do rzek. Ważne, że w papierach wszystko gra. Ja do dziś zajadam się węgorzem wyhodowanym w Olsztynie ze sztucznego tarła.
Gość

Postprzez Mariusz » Sob Lut 01, 2020 5:55 pm

W tym przypadku nie dość, że nie ma ryb to i w papierach też nie gra.
Mariusz

Postprzez hahahaahah » Nie Lut 02, 2020 4:00 pm

idiotyczna cena idiotyczne tłumaczenie sie
i idiotyczna oferta
kolego ja jesiennego z checia odsprzedam ci po 60zl i bede mega szczesliwy a koszty maja wszyscy
stawy z nieba nie spadaja
letni 10 gr o maks a w duzym hurcie nawet 8
hahahaahah

Poprzednia

Wróć do Sprzedam

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] oraz 80 gości