cena karpia

Moderator: ekspert_PK

Re: cena karpia

Postprzez Gość » Śro Lis 11, 2020 10:12 am

synus1 napisał(a):Potwierdzam z narybku 0,9 kg na kilku stawach ale może to i lepiej Wiosną dopiero ruszę tę stawy

Bardzo mądry pomysł. Zamiast mieszać lub opuszczać cenę aby to sprzedać, lepiej pohodować jeszcze rok i sprzedać za dobre pieniądze. Jak cena będzie niska też się zastanawiam nad częścią karpia czy nie przetrzymać go jeszcze rok.
Gość

Postprzez Gość » Śro Lis 11, 2020 10:14 am

Gości napisał(a):Nie rozumiem sformuowania ,,niedorośnięty do 1kg karp z hodowli 2letniej", co roku zarybiam narybkiem wielkości 120-150 g i mam zawsze rybę wielkości 1,5-2,5 kg.

120-150 gram? To ty zarybiasz "narybem" a nie narybkiem xD.
Gość

Postprzez Handlarz_max » Śro Lis 11, 2020 8:29 pm

Biorąc pod uwagę ten rok i dostepne opcje to realną ceną jest max 8zl/kg. Pierwsze umowy podpisane na 7,5-8zl - no takie realia rynku nic nie ma to wspolnego ze zla wola. Prosze darowac sobie te epitety w stylu krwiopijcy i inne... nawet widze ze watek taki powstal. od grudnia ubieglego roku mnie tu nie bylo i widze ze mocno to forum zdziczalo. Juz zadnych istotnych informacji tutaj nie ma na temat cen sprzedazy. moja rada: prosze nie brac przykladu z pana pinokio i nie zaklinac rzeczywistosci tymi kwotami o ktorych piszecie... wyjete z kosmosu...
Handlarz_max

Postprzez Gość » Śro Lis 11, 2020 8:42 pm

Z podpisanych poważnych umów znam jedną 9.25 netto i nie odstawiaj handlarzu tu Szop-k-i (a) Znasz inne umowy, to pisz śmiało, Covid odpuszcza, w grudniu pierwsze szczepienia. Polacy ruszą na sklepy. Ładnego karpia zabraknie. Tylko FRAJERZY sprzedają po 8-em.
Gość

Postprzez Gość » Śro Lis 11, 2020 8:44 pm

Przetwórnie robiące dla Lidla szukają po 7, bo kupiec na nich nakrzyczał i powiedział, że mają szukać po tyle. Zostaną z palcem w d.....e.
Gość

Postprzez Jakre_k » Czw Lis 12, 2020 4:16 pm

Gość napisał(a):Z podpisanych poważnych umów znam jedną 9.25 netto i nie odstawiaj handlarzu tu Szop-k-i (a) Znasz inne umowy, to pisz śmiało, Covid odpuszcza, w grudniu pierwsze szczepienia. Polacy ruszą na sklepy. Ładnego karpia zabraknie. Tylko FRAJERZY sprzedają po 8-em.

Gość=> wstawaj zesrałeś się!
Jakre_k

Postprzez Jan czerwiec » Pią Lis 13, 2020 9:05 pm

Ryby braknie, teraz wyskakują z ceną pokrywającą koszty 9 zł. Handlarze piszą ze 8 ale to nie prawda. W przetwórniach nikt jeszcze nie skóruje. Po 10 grudnia będą dzwonić, ale będzie już kiepsko z rybą. Ludziska zaopatrzą się w tym roku wcześniej. Zapamiętajcie mój nik. Co roku dobrze wróżę... O kolejnego roku wróżę tylko na tel za opłaceniem sms. Zobaczyta to uwierzyta ja mam nosa co rok....
Jan czerwiec

Postprzez pisowiec » Pon Lis 16, 2020 5:08 pm

Jan czerwiec napisał(a):Ryby braknie, teraz wyskakują z ceną pokrywającą koszty 9 zł. Handlarze piszą ze 8 ale to nie prawda. W przetwórniach nikt jeszcze nie skóruje. Po 10 grudnia będą dzwonić, ale będzie już kiepsko z rybą. Ludziska zaopatrzą się w tym roku wcześniej. Zapamiętajcie mój nik. Co roku dobrze wróżę... O kolejnego roku wróżę tylko na tel za opłaceniem sms. Zobaczyta to uwierzyta ja mam nosa co rok....

obyś był proroczy ale na dwoje babka wróżyła.
pisowiec

Postprzez dua » Pon Lis 16, 2020 7:56 pm

Jak co roku będzie regionalnie i gdybanie nic tu nie pomoże
dua

Postprzez krakus » Śro Lis 18, 2020 4:31 pm

Coś drgnęło, ceny idą w górę !
krakus

Postprzez Gość » Czw Lis 19, 2020 12:42 pm

krakus napisał(a):Coś drgnęło, ceny idą w górę !

Potwierdzam.
Gość

Postprzez Jan Czerwiec » Czw Lis 19, 2020 10:33 pm

Cena jest min. 10 zł za polską rybę. Ci co ogłaszają się za mniej będa sobie pluli w kaszę. Chyba że ryba z defektami to zwracam honor. Ryby braknie 16-17 grudnia i cena nie będzie niższa niż 11 zł
Jan Czerwiec

Postprzez gosć » Pią Lis 20, 2020 7:00 pm

średnio 8,50 dziś
gosć

Postprzez skąd te bzdury » Pią Lis 20, 2020 7:10 pm

[quote="Jan Czerwiec"]Cena jest min. 10 zł za polską rybę. Ci co ogłaszają się za mniej będa sobie pluli w kaszę. Chyba że ryba z defektami to zwracam honor. Ryby braknie 16-17 grudnia i cena nie będzie niższa niż 11 zł[/quot

один , двa,три...... TY - Kaszpirowski pomyliłeś sie , Dziś kuj-pom, wlkp 8.50 - 9.00 , południe 8 !!! , ryba nie schodzi . Skąd te ceny ??
skąd te bzdury

Postprzez lubliniak » Sob Lis 21, 2020 9:21 am

Ja sprzedaję o złotówkę drożej niż rok temu i nikt się nie dziwi.
lubliniak

PoprzedniaNastępna

Wróć do Forum Rybaków

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 34 gości